Topptur på Høgenipa i Fossheimsdalen

.

Lørdag 23 april var vi på topptur på Høgenipa via Skafonnfjellet i Fossheimsdalen med sol ifrå skyfri himmel. Vintersesongen 2011 er ferdig for iår men det er fortsatt for tidlig å legge skiene på hylla. Nå begynner nemlig vårsesongen 2011 som byr på mange fine toppturer.

Årets vårsesong har starta veldig bra med masse snø i fjellene og gode værprognoser. I følgje yr.no skal vi ha ein lang periode med sol. Så det er berre å sjå frem til noen fantastisk fine dager med masse sol og gode snøforhold i fjellene.

2 thoughts on “Topptur på Høgenipa i Fossheimsdalen

  1. veldig pene bilder – frister å ta en skitur på Høgenipa i helgen:-)
    Hvilken vei går man opp på Høgenipa – fra Ytre Fossheimstølen opp på Løkjabottsegga og fortsette på ryggen på Skafonnfjellet mot Høgenipa? (jeg bruker navn som finnes på kartet ww.ut.no/kart)
    Hvor er det best å kjøre ned fra Høgenipa så seint i sesongen?

    jeg leter etter «skifjell» som fungerer i mai – i nærheten av Skei hotellet…:-)

    • Hei. Høgenipa er eit av mange fine fjell som fungerer som eit skifjell i mai. Andre fjell som fungerer som skifjell i mai er f.eks Olahansen i Dvergsdalen, Nonsnipa i Sandalen og Tindefjellet. Har ikkje vært i Fossheimsdalen siden påska men det skal fortsatt være nok snø til få seg noen fine skiturer som f.eks på Høgenipa. Har laga eit innlegg med turbeskrivelse til Høgenipa på nettsida. Når det gjelder snøgrensa så begynner den å nærme seg tregrensa.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s