Topptur Foredrag Filmvisning

Skifantomet med Jølster Adventure vil prøve å ta opp igjen tradisjonen med å arrangere fellestur, foredrag og filmvisning på Thon Hotel Jølster i palmehelga 2022.

FOREDRAG OG FILMVISNING

Første mann ifrå tidligere Sogn og Fjordane på Mount Everest Håkon Åsvang og Solfure skulle ha holdt foredrag i 2020. Arrangementet vart avlyst på grunn av korona.

Ville i foredraget fokusere på bestigningen av Annapurna i 2019 og forsøket han gjorde i 2017. Litt om veien mot Everest i 2016 og 7 sunmit han ble ferdig med i 2018

Etter Håkon Åsvang skulle Ingeborg Sol Fure ha eit lite foredrag

«Å ta ut postensiale sitt har sin pris, og i 2014 møtte Ingeborg Sol Fure veggen med eit brak. Vegen attende til kreativitet og overskot fann ho ute i naturen, på ein relativt kronglete sti full av flamingoar, ballongar og humor. Ho hevdar no at friluftsliv er meir enn berre å samle på 2000-meterstoppar eller å telje teltdøgn i -30 grader. Sol Fure vil  gjennom foredraget «Det er MIN tur» vise oss korleis naturen kan nytast på eigne premissar, og likevel kunne kalle seg sjølv ein eventyrar!»

Nedenfor er bilder ifrå turen og basecampen i 2019

NEDENFOR LIGGER LOGOEN TIL DEI SOM SPONSA MED PREMIER PÅ ARRANGEMENTET I 2019


Bilder ifrå 2018

Vi var mange som kosa oss på arrangementet 24 mars 2018. På toppturen var 15 personar.

Gjekk opp til Støylsnova og kjørte ned til Sægrov. Avslutta turen ved å ha pølsefest ved ein bålpanne og lavvo.

Seinare på kvelden var det foredrag og filmvisning på Thon Hotel Jølster. Kom totalt 68 personar. God stemning heile kvelden.

TAKK TIL:

.

Historikk

Har arrangert fellestur i palmehelga siden 2009. I 2014 gjekk turen til Skafonnfjellet i Fossheimsdalen. Sjølv om været var dårlig kom vi oss på toppen. Turfølgje bestå av 11 personer. I 2013 var været veldig bra som resulterte i rekord stort oppmøte på fellesturen til Steinegga. Med sol ifrå sky fri himmel og vindstille fekk fjellheimen i Jølster vise seg ifrå sin beste side til stor glede for dei 21 som var med på fellesturen. I 2012 var fellesturen på i Gotdalsnipa ved Ålhus. Då var det totalt 19 personer. Seinare på kvelden var det totalt 37 personer som såg filmen «Unike kontrastar» på Skei hotel.

Nedenfor ligger det to filmsnutter ifrå fellesturen 23 mars på Steinegga laga av Sigmund Magnus Sunde og Skiindeep Productions (Øyvind Kjøs).

.

Reklame